woensdag 16 mei 2012

Op bezoek in Bangladesh

Afgelopen april heeft Trudy Remijnse, namens stichting Go For Youth, een bezoek gebracht aan twee schoolprojecten in Bangladesh. Ze bezocht een school voor blinde meisjes en daarnaast een 'gewone' meisjesschool in de sloppenwijken van Dhaka. Twee jaar geleden heeft Go For Youth aan deze school een donatie gedaan, waarvoor onder andere schooltassen met schoolspullen gekocht werden. Destijds heeft Trudy deze spullen aan de school overhandigd, het was dan ook erg leuk voor haar om twee jaar later te zien hoe het met de school gaat.

De school had vooraf gevraagd of het mogelijk zou zijn om een uur 'Nederlandse les' te geven aan de meisjes. Samen met andere bestuursleden van Go For Youth werkte Trudy in Nederland aan het schrijven van het lesmateriaal. Dit keer niet voor Nederlandse kinderen (een van de activiteiten van GFY is namelijk het schrijven van lesmateriaal voor gebruik op Nederlandse scholen) maar voor kinderen in Bangladesh. Omdat de meeste meisjes op de school in Dhaka nog maar net hebben geleerd om te lezen en te schrijven, lag de focus in het lesmateriaal op allerlei beeldmateriaal. Ook werd het engelse lesmateriaal voor de zekerheid vertaald in het Bengaals. Tijdens de les werden allerlei typisch Nederlandse lekkernijen uitgedeeld. De meisjes konden zoute en zoete drop, stroopwafel, haagse hopjes, speculaas, hagelslag en roze/witte muisjes proeven. Onnodig om te zeggen dat de meisjes dit ongelooflijk leuk vonden! Uiteindelijk werd door Trudy een tweede gift voor de school overhandigd, waarvan binnenkort door de school het nodige schoolmateriaal zal worden aangeschaft.

Hieronder een korte impressie van het bezoek aan Bangladesh. Enthousiast geworden van het feit dat ontwikkelingshulp zo concreet kan zijn? Neem gerust contact met ons op via info@goforyouth.org om het werk van Go For Youth op wat voor manier dan ook te steunen!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten