vrijdag 30 december 2011

Bedankt voor uw steun in 2011

Bijna tien jaar geleden bezochten Ronald en Helen Schaefer het land Tsjaad. Ze deden er enorm veel inspiratie en motivatie op, en gingen bij thuiskomst aan de slag met met het concreet maken van hulp aan de jeugd in ontwikkelingslanden. Inmiddels hebben ze twee kinderen en zien ze van dichtbij dat onze jeugd alles heeft en alles krijgt, maar nog lang niet alles weet! Veel jongeren zijn zich bijvoorbeeld niet echt bewust van de leefomstandigheden van leeftijdsgenoten overzee. Samen met Trudy Remijnse, Martine van Ommeren, Adrienne Simons en Willem Jan de Hek maken ze zich daarom sterk voor jongeren die het zoveel minder goed getroffen hebben dan de jongeren hier in Nederland.

Afgelopen zomer is een vriendin van stichting Go For Youth opnieuw naar Tsjaad geweest. Zij reisde bezocht de stad Pala in het zuiden van het land, dichtbij de grens met Kameroen. Hier heeft zij namens de stichting een cheque ter waarde van € 1.500,- overhandigd aan twee scholen: een basisschool en een middelbare school. Beide scholen zijn ten opzichte van 2002 enorm in leerlingenaantal gegroeid. Mede door een serie giften van Go For Youth tijdens de afgelopen jaren. Naast het project in Tsjaad steunt de stichting ook andere projecten, onder andere in Bangladesh en China. Op kleine schaal en tegelijkertijd structureel, vanwege het directe contact met de verantwoordelijken ter plekke.

Onderwijs geeft mensen de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen. Daardoor kan een land ook verder groeien. Maar er is meer. Beter onderwijs betekent ook betere gezondheid en een betere voedselvoorziening. Als Go For Youth dragen we hier op onze eigen unieke manier aan bij. Het lesmateriaal dat wij maken, maakt de jongeren in Nederland meer bewust en zet hen aan om praktisch, bijvoorbeeld in de vorm van het werven van fondsen, aan de slag te gaan. Het mes snijdt dan aan twee kanten. Onze jongeren meer bewust en andere mensen geholpen.

Stichting Go For Youth wil alle donateurs en betrokkenen hartelijk bedanken voor de steun in het afgelopen jaar. We zijn blij dat zoveel mensen ons steeds weer willen steunen. Het  heeft al veel geholpen en bewust gemaakt. Zo helpen we elkaar!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten