dinsdag 16 augustus 2011

Gouda ontmoet Arad, Roemenie

Afgelopen zomer bezochten jongeren uit de St. Janskerk in Gouda de stad Arad in Roemenie. Hier hebben ze twee weken gewerkt aan het bouwen van een kerkgebouw. Vooraf zijn verschillende inzamelingsacties bedacht om het nodige geld te werven. Om nog meer jongeren in Gouda te motiveren om zich in te zetten voor Arad, gaat Go For Youth komend seizoen samen met de St.-Janskerk lesmateriaal ontwikkelen.

De komende maanden gaan we aan de slag met het ontwikkelen van een webquest met informatie over Roemenië, de omgeving rond Arad en de Hongaarse minderheden ter plaatse. Ook gaan we op zoek naar creatieve manieren om het contact tussen jongeren hier en daar vorm te geven.

Het basismateriaal voor de nieuwe webquest komt bij de jongeren zelf vandaan. Tijdens de reis zijn bijvoorbeeld filmpjes in het veld gemaakt. Een paar voorbeelden laten zien dat tijdens de reis allerlei contacten zijn onstaan tussen Nederlandse en Roemeense jongeren en hoe ze door dit allemaal te filmen content aanleveren voor het lesmateriaal. Interessant om dit proces te volgen!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten