woensdag 5 januari 2011

Frequently asked questions

Regelmatig worden ons wat meer specifieke vragen gesteld. Hieronder vind je een opsomming van deze vragen met hun antwoorden. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust met ons op via info@goforyouth.org

Waarom is het lesmateriaal van Go For Youth uniek?
Onbekend maakt onbemind, zo werkt dat ook met ontwikkelingswerk. Daarom geeft Go For Youth ontwikkelingshulp een specifiek gezicht. Lesmateriaal en acties in Nederland en daarnaast projecten in ontwikkelingslanden worden door ons samengebundeld in één concept, wat tot nu toe een unieke vorm van ontwikkelingshulp-educatie is. Het lesmateriaal kan op maat gemaakt worden en wordt gestuurd door de vraag. Reflectie van scholen wordt teruggekoppeld in het lesmateriaal van het volgende jaar.

Wat zijn de drie pijlers onder het concept van Go For Youth?
De drie pijlers onder het concept zijn bewustwording (door middel van het lesmateriaal), verantwoordelijkheid nemen (door middel van acties door leerlingen) en de wil om doelen te realiseren (de scholen worden gestimuleerd een duurzame relatie op te bouwen met een specifiek project).

Hoe kan onze school betrokken raken bij Go For Youth?
Wij informeren je graag over de mogelijkheden. Bijvoorbeeld door op jouw school een presentatie te geven, een actiedag te organiseren of met je mee te denken over het implementeren van ons lesmateriaal in het curicullum. Het resultaat is dat de leerlingen op uw school op een heel aansprekende manier bewust zullen worden van ontwikkelingssamenwerking.

Past een project van Go For Youth wel bij ons?
Neem contact op met onze coördinator! Zij verzorgt graag een lespakket op maat. Op een creatieve manier kunnen wij materiaal bieden dat bij het karakter en/of de mogelijkheden van jouw school past.

Hoe worden de onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden gekozen en beoordeeld?
Aanvragen voor steun worden getoetst aan de grondslag en doelstelling van de stichting en aan een aantal andere criteria. Bij het maken van een keuze speelt het bestuur van Go For Youth een belangrijke rol. De meeste lopende projecten zijn bezocht door de mensen van Go For Youth.

Wat gebeurt er met de giften die binnenkomen?
Het meeste geld komt terecht bij de projecten waar GFY zich aan heeft gecommiteerd. Je kunt aangeven welk project u in het bijzonder wilt steunen. Een deel van het geld komt ten goede aan het ontwikkelen van nieuw lesmateriaal en overheadkosten. Deze overheadkosten zijn de kosten waar iedere organisatie mee te maken krijgt, zoals bijvoorbeeld de kosten voor public relations.

Hoeveel geld wordt er daadwerkelijk aan de projecten besteed?
We streven naar een percentage overheadkosten van 15%. Hiermee zitten we ruim onder de richtlijn van het CBF (25%) en ook onder het percentage dat andere goede doelen doorgaans besteden aan zaken die niet direct project-gerelateerd zijn.

Hoe is het mogelijk dat het meeste geld direct voor projecten kan worden gereserveerd?
Wij werken alleen met deskundigen die bereid zijn hun expertise kosteloos ter beschikking te stellen aan Go For Youth. Als kleine en transparante stichting is ons streven om zo min mogelijk overheadkosten te maken.

Zamelt Go For Youth alleen geld in via scholen?
Nee, zeker niet! Ook als donateur of door middel van een eenmalige gift kun je er voor zorgen dat kinderen en tieners in ontwikkelingslanden echt kunnen investeren in hun toekomst. Door jouw bijdrage bied je hen de mogelijkheid tot het volgen van een opleiding. Wij houden je dan op de hoogte door onze nieuwsbrief te sturen.

Wanneer en door wie is Go For Youth opgericht?
De stichting Go For Youth is in 2004 opgericht door Ronald en Helen Schaefer. Twee jaar eerder gaven zij hun baan in het onderwijs op om een reis te maken naar Afrika en Azië. Tijdens dat jaar hebben zij veel gezien en geleerd. Daarom besloten zij na terugkomst in Nederland om zich in te zetten voor de jeugd in de wereld. De naam Go For Youth werd bewust gekozen, omdat het doel van de stichting is: de jeugd van Nederland te mobiliseren voor de jeugd in de rest van de wereld.

Wie zijn de mensen achter Go For Youth?
De dagelijkse coordinatie ligt in handen van Adrienne Simons. Het bestuur van de stichting heeft een controlerende taak, en bestaat uit Ronald Schaefer (voorzitter), Trudy Remijnse (penningmeester), Martine van Ommeren en Willem Jan de Hek (secretaris). Helen Schaefer is als een van de oprichters nauw bij de stichting betrokken en vervult een adviserende rol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten